Hírek, Megjelenés

Megjelent az első magyar trópusi lepkemonográfia

Bálint Zsolt: Szöglencek, pazarkák, lángszinérek. Egzotikus pillangóalakú lepkék gyűjteménye.

“A Magyar Természettudományi Múzeum lepkegyűjteményi szakkönyvtárában “Ec. 162” jelzet alatt van egy háromkötetes mű. Ez az Exotische Schmetterlinge című monográfia. A korai leltári szám azt mutatja, hogy még Frivaldszky János (1825-1895) idejében érkezhetett a múzeumba. Csodálatosan szép, de fontos munka is ez, ahogy az előző blogbejegyzés is rámutat. Ha kurátori vagy kutatói munkám miatt elő kellett vegyem, kicsit mindig elgondolkoztam azon, hogy mi magyarok milyen szegények vagyunk, hogy nincs egy szép és komoly trópusi lepkés könyvünk se. Most, hosszú évek tervezgetése után végre sikerült az, amit annyira szerettem volna: aki szeretne, most már magyarul is tájékozódhat a trópusi lepkék között.

A könyv célja tehát, hogy magyar nyelven megismertesse az olvasót a földkerekséget benépesítő pillangóalakú lepkék sokféleségével.”

Pytheas kiadó, Budapest, 68 oldal + 100 színes tábla, 22 X 33 cm, ISBN 978-615-00-8058-1.

Ára: 15.000 HUF.

Megrendelhető: Pytheas könyvmanufaktúra – http://konyvmanufaktura.hu/termek/balint-zsolt-szoglencek-pazarkak-langszinerek-egzotikus-pillangoalaku-lepkek-gyujtemenye/

Forrás és a könyv bővebb bemutatása: https://lepkeskonyvek.blog.hu/2020/04/24/magyar_tropusi_konyv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.