Hírek, Pályázat, Programok

Pályázati felhívás

A Magyar Rovartani Társaság 2020. február 21–22-én rendezi meg a XLII. Magyar Rovarászati Napokat.

A programban előadóüléseket és kiállítást szervezünk. Az előadóülésekre faunisztikai, rovarfiziológiai, ökológiai, ökofaunisztikai, taxonómiai tárgyú, 15–20 perces előadások, valamint vetített képes útibeszámolók bejelentését várjuk.

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2020. január 31-ig a www.rovartani.hu honlapról letölthető jelentkezési lap kitöltésével jelezze! A letöltött majd kitöltött lapot elektronikus úton is el lehet küldeni a Magyar Rovartani Társaság címére (info@rovartani.hu).

A Magyar Rovarászati Napokon tagtársainkon kívül szívesen látjuk a rovartannal foglalkozó, vagy e téma iránt érdeklődő kollégákat, fiatalokat!

 

Pályázati felhívás a XLII. Magyar Rovarászati Napokra

 

Pályázati kategóriák

 

1. Rovargyűjtemény

Pályázni lehet rendszertani jellegű, gyűjtőutak rovaranyagát bemutató vagy egyéb tematikus gyűjteményekkel. A kiállított gyűjtemények védett fajok példányait nem tartalmazhatják!

 

2. Képzőművészeti alkotás

Beadhatók saját készítésű, tudományos hitelességű, rovarokat ábrázoló rajzok, festmények és műtárgyak.

A festményeket, rajzokat kérjük szerzőnként egységes formában, bemutatható minőségben bekeretezni. Kérjük, üvegezés nélküli keretet használjanak. Amennyiben vásárolt keretek nem állnak rendelkezésre, ajánlott a paszpartu készítése, mely egy, a képpel egyező (vagy nagyobb) hátlapból, és egy ugyanekkora méretű elülső lapból áll; az elülső lapon a képnél valamivel kisebb ablakot kell vágni, a két lap közé rögzítendő a kép. A paszpartu anyaga fekete fotókarton vagy szürke triplexkarton. Minden esetben kérjük, hogy a képek akasztóval ellátva, tehát felfüggeszthető állapotban legyenek!

Egy pályázó legfeljebb 10 darab rajzot, festményt vagy más műtárgyat nyújthat be.

 

3. Fénykép

A fotópályázatra kizárólag digitális vagy digitalizált fotókkal lehet nevezni, a www.rovartani.hu honlap pályázati felületén való online feltöltéssel, 2020. január 13-ig. A pályázaton a honlapon regisztrált felhasználók vehetnek részt. A részletes szabályt a fotópályázat menüsorából, a „Pályázati kiírás” fülön lehet elérni. Kérjük, a feltöltés előtt alaposan olvassák át a részletes kiírást!

 

A pályázatok leadása és értékelése

A bejelentett gyűjteményeket és műalkotásokat 2020. január 31-ig kérjük eljuttatni a Magyar Természettudományi Múzeum Állattárának Bogárgyűjteményébe (1088 Budapest, Baross utca 13.). A gyűjteményeket és a műalkotásokat a Magyar Rovarászati Napok zárása után visszaadjuk.

Minden kép hátoldalán (vagy a műtárgyhoz mellékelve) legyen feltüntetve az alkotó neve, elérhetősége, a kép/műtárgy címe, illetve az ábrázolt állat neve (latin és magyar név). Ezeket az információkat a lap alján feltüntetett minta szerint (Garamond betűtípus, 22 pontos méret) kérjük word dokumentumban csatolva elküldeni az alábbi címre: merkl.otto@nhmus.hu.

A fotópályázatra való jelentkezés és képfeltöltés kizárólag az online felületen történik, a határidő: 2020. január 13.

A pályázatokat és kiállítási anyagokat a Vezetőség által kijelölt bizottság értékeli. Eredményhirdetés a XLII. Magyar Rovarászati Napok 2020. február 21-i, pénteki ülésén lesz.

Minden pályázati kategóriában javasoljuk a tavaszi álganéjtúró (a 2020. év rovara) bemutatását is.

 

Kérjük minden Tagtársunkat, hogy a pályázaton kívül is bármilyen, rovarokkal kapcsolatos érdekes anyaggal járuljanak hozzá a kiállításhoz.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.