Év rovara, Hírek

Melyik jelölt vezet az Év Rovara szavazáson? Megmutatjuk az állást!

Az idei szavazás sokkal izgalmasabb, mint a korábbiak!

Nézzük részletesebben, mi történt eddig…

 

Szokásos napi rutinunk közepette észre sem vesszük, vagy legalábbis nem gondolunk rá, hogy milyen sok, számunkra fontos, sőt nélkülözhetetlen szerep jut a rovaroknak abban, hogy rendben működjenek mindennapjaink. Írtunk már arról, hogy “Miért fontosak a rovarok?“, és a számos, a mi szemünkben kedves tulajdonságuk mellett idén a talán kissé nehezebben szóba hozható, de nem kevésbé lényeges lebontást emeljük ki. Minden bizonnyal kevesek gondolatai járnak akörül, hogy vajon mi történik a tetemekkel, trágyával, egyéb szerves hulladékokkal, amelyek folyamatosan keletkeznek és alakulnak át a természet körforgásában. Ez a feladat is a rovarok szakterületei közé tartozik, legalábbis maga a folyamat elindítása, amiért igencsak elismerést érdemelnek e tudomány szakértői. Ezért választottunk közülük jelölteket, és hívjuk fel a figyelmet esszenciális tevékenységükre.

 

Mutatjuk is, hogy áll a verseny az idei jelöltek,
selymes döglégy, az ezüstös ősrovar és a tavaszi álganéjtúró között!

 

 

Számos megosztást kaptunk eddig a közösségi médiában, és sok portálon cikket szenteltek a versenyző rovarfajok, illetve a témaválasztás bemutatására. Köszönjük szépen mindenkinek! A szavazatok száma napról-napra növekszik, a fenti diagramon látható pillanatnyi állást pedig gyorsan kiértékeljük.

Két héttel a szavazás vége előtt, több mint 3500 szavazat alapján, az alábbiakat adjuk hírül:

 

 Harmadik helyen áll a selymes döglégy – rengeteg hasznos elfoglaltsága mellett talán kevés ideje jut szavazásra buzdítani támogatóit.

 

                    Második helyen a tavaszi álganéjtúró – gyorsan szedi a lábait, hogy behozza lemaradását.

 

                                       Egy fartoldalékkal vezet az ezüstös ősrovar – fürge mozgással igyekszik lehagyni a többieket.

 

December 6-ig még lehet szavazni! Aki még nem adta le a voksát, azt bátorítjuk, hogy kattintson a SZAVAZÁSra, ismerje meg a jelölteket, és döntsön, melyik rovarfaj érdemli meg 2020-ban az Év Rovara kitüntető címet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.