Év rovara, Hírek

Félidő – szempillantást vetünk a szavazás állására

Az Év rovara 2019 szavazás félidejében fellibbentjük a fátylat, hogyan is áll pillanatnyilag a verseny a kis Apolló-lepke, a magyar tarsza és a havasi cincér között.

Az idei évben közösségi jelentőségű fajokat jelölt a Magyar Rovartani Társaság, közülük kerül ki a győztes december 6-án, éjfélkor. Hogy mi fán teremnek a közösségi jelentőségű fajok, és hogyan bogozható ki a Natura 2000 hálója, mindenképp érdemes megismerni (előbbi linkre kattintva), a szavazástól  függetlenül is. Az Év rovara kampány célja – amellett, hogy a rovarvilág jelentőségére, és a rovarok élővilágban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet – a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása is.

A Magyar Rovartani Társaság köszönetét fejezi ki az eddigi szavazóknak, ugyanis az idei szavazás már félidőben felülmúlja az eddigi éveket. Elképesztő mennyiségű szavazatot kaptunk, nagy örömünkre. Vasárnap (november 18.) délig több mint 6700 szavazat érkezett, vagyis már most meghaladta a tavalyi összes szavazat kétszeresét. Sőt, ha megnézzük a jelölteket külön-külön…

…csak a havasi cincérre már többen szavaztak, mint ahányan bármelyik korábbi évben összesen (2015-ben 4520 szavazat volt az eddigi rekord).

 

Félidős eredményhirdetésünkön tehát az alábbiakat adjuk hírül:

Kerek, fehér szárnyaival harmadik helyen vitorlázik a kis Apolló-lepke – meg-megállva a lilás színű virágokon.
Második helyen a magyar tarsza – duettciripelés közben elkalandozva a sűrű aljnövényzetben.
Céltudatosan vezet a havasi cincér – heves „csápolással” tartva maga mögött a többieket.

 

December 6-ig még lehet szavazni! Aki még nem adta le voksát, azt bátorítjuk, hogy kattintson az alábbi képre, ismerje meg a jelölteket, és döntsön, melyik rovarfaj érdemli meg leginkább az Év rovara 2019 kitüntető címet!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.